عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان با بیان اینکه تهیه علوفه برای دام از چالش‌های مهم است، گفت: یکی از معضلات بسیار اساسی در شرایط فعلی کشور، بحث تامین علوفه دامی است.


به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، تامین نهاده دامی از مسائل و معضلات روزافزونی بوده که به طور خاص در سال‌های اخیر بهره‌برداران حوزه دام و طیور را با مشکل مواجه کرده است.

حجم چشم‌گیری از نیاز کشور به خوراک دام از طریق واردات تامین می‌شود و در این میان نوسانات ارز، مشکلات حمل‌ونقل از بنادر جنوبی، افزایش هزینه‌های جانبی و نهایتا گران تمام شدن نرخ این نهاده‌ها بر شدت این مسئله افزوده است.

هم‌اکنون نیز در شرایط خشکسالی قرار داریم و دامداران مجبور به فروش دام خود با قیمت ارزان هستند چراکه در صورت نگه‌داری، متحمل هزینه‌های هنگفتی خواهند شد.

اگر هدف ما تولید پایدار در صنعت دام‌پروری است باید نیاز به واردات خوراک آن به حداقل ممکن برسد و این مهم تنها با تولید داخل محقق خواهد شد بنابراین استفاده از راهکارهای علمی و تخصصی جهت خودکفایی، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

تامین علوفه دام در کشور مستلزم عزم جدی است

در این رابطه طهماسب حسین‌پور، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: یکی از معضلات بسیار اساسی در شرایط فعلی کشور، بحث تامین علوفه دامی است.

وی با بیان اینکه تهیه علوفه برای دام از چالش‌های مهم است، افزود: در همین خصوص سالانه حدود ۹ میلیون تن ذرت دانه‌ای و ۱۴ میلیون تن انواع خوراک دام به کشور وارد می‌شود.

حسین‌پور سطح اراضی آیش استان را ۶۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: این زمین‌ها به صورت نکاشت باقی می‌مانند و نه تنها زمینه فرسایش آن‌ها فراهم آمده بلکه هیچ سودی برای کشاورز و بهره‌بردار نیز ندارند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان بیان کرد: بر اساس نتایج علمی به دست آمده می‌توانیم با کاشت گیاهان علوفه‌ای به خصوص مخلوط ماشک و جو در حداقل ۱۰ هزار هکتار از این اراضی بخش چشم‌گیر نیازمان را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه از هر هکتار می‌توانیم حدود ۴ تن علوفه خشک تولید کنیم، اضافه کرد: اگر ۱۰ هزار هکتار کاشت شود قسمت اعظمی از نیاز کشور به علوفه تامین می‌شود و تحقق این مهم تنها مستلزم عزم جدی مسوولان امر است.

حسین‌پور با اشاره به اقداماتی که در این زمینه صورت پذیرفته است، گفت: طی سال جاری کارهایی انجام داده‌ایم و در استان حدود یک‌هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کاشت علوفه اختصاص یافته است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان با بیان اینکه این مقدار عرصه محدود است و حداقل باید هر سال ۱۰ هزار هکتار به زیر کشت این گیاهان برود، افزود: تنها با این کار است که می‌توان تحولی در تامین علوفه کشور و استان ایجاد کرد.

وی عنوان کرد: اگر پیش‌بینی‌های به عمل آمده را بتوانیم صحیح پیاده‌سازی کنیم، طی بازه زمانی ۵ سال آینده حدود ۳۰ هزار هکتار زمین آیش کشاورزی استان را به این مهم اختصاص دهیم؛ مشکلی ایجاد نخواهد شد.

حسین‌پور ادامه داد: همچنین علاوه بر افزایش درآمد برای کشاورزان و بهره‌برداران و تامین علوفه مورد نیاز کشور، به علت استفاده از خانواده لِگوم‌ها سبب حاصلخیزی و افزایش ماده آلی خاک می‌شویم که عامل بسیار مهمی در پایداری تولید و جلوگیری از فرسایش خاک است.

انتهای پیام/




Source link