فارسیت دورود یکی از واحدهای راکد لرستان است که روزگاری از رونق فراوانی برخوردار بود اکنون با گذشت یازده سال اما همچنان بلاتکلیف است، فارغ از بلاتکلیفی و بیکار شدن کارگران این واحد تولیدی عرضه آن در بورس است، موضوعی عجیب و غیر قابل باور که در آشفتگی این روزهای بازار بورس قابل تامل است.


خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، کارخانه فارسیت دورود حدود ده سال است که به دلایل مشکلاتی از جمله ممنوعیت ورود ماده اولیه کارخانه فارسیت یعنی آزبست به کشور، عدم مدیریت و نبود بازار برای فروش محصولات، با ۵۰۰ کارگر اکنون به زمینی خالی با سوله‌های مخروبه تبدیل شده است.

درحالی که گاهی در خبرها مسوولان از احیا و برنامه‌های جدید در مورد کارخانه فارسیت سخن به میان می‌آوردند، اما بر اساس شواهد موجود هیچ امیدی به رونق این واحد تولیدی وجود ندارد.

سال گذشته اخباری مبنی بر فروش سهام کامل فارس خوزستان در فارسیت منتشر شد، خبری که با وجود تکذیب برخی مسوولان اما صحت پیدا کرد، فارغ از همه مباحث و موضوعاتی که در خصوص تعطیلی مطرح می‌شود اما عرضه این کارخانه در بازار بورس در جای خود سوال برانگیز است.

طبق مستندات و بررسی نوسانات بورس سهام فارسیت کماکان در بورس معامله می‌شود، این درحالی است که کارخانه فارسیت دورود عملا ورشکست شده و صاحب و متولی ندارد، نکته جالب اینجا است که در اوج ناباروری ظرف سه ماه گذشته با افزایش قیمت سهام مواجه شده است.

عرضه سهام یک کارخانه تعطیل نشان می‌دهد هیچ‌گونه نظارت و برنامه‌ریزی در بازار بورس وجود ندارد و همین خود به آشفتگی بازار بورس دامن می‌زند، کارخانه فارسیت دورود پس از تعطیلی نیز همچنان حاشیه ساز است.

کارخانه فارسیت یکی از واحدهای تولیدی قدیمی شهرستان دورود است که سال ۱۳۴۶ با هدف تولید ورق‌های فارسیت در مساحتی ۱۵ هکتاری راه‌اندازی شد، اما سال ۹۱ با وجود مشکلاتی مانند معضلات زیست محیطی، مدیریت و بازار فروش تعطیل  پس از حدود ده سال همچنان بلاتکلیف است و خبرهای منتشر شده مبنی بر راه اندازی خطوط تولید مانند لاستیک سرانجامی نداشته است.

 

 

شستا برنامه‌ی ارائه نداده است

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این راستا، می‌گوید: از کارخانه فارسیت در حال حاضر تنها یک زمین و سوله باقی مانده و هلدینگ شستا باید برای این ظرفیت طرح جدیدی ایجاد کند تا این واحد تولیدی بتواند به چرخه تولید برگردد، اما تاکنون شستا برنامه‌ی برای این کارخانه ارائه نکرده است.

بهزاد منصوری عنوان می‌کند: متاسفانه چهار طرح دورود که متعلق به شستا است تا به حال هیچ برنامه‌ی نداشته و کماکان تعطیل هستند.

 

امیدی به احیا نیست

نماینده کارخانه فارسیت هم با بیان اینکه با رای دیوان ۲۵ نفر از کارگران فارسیت مشغول به کار می‌شوند، عنوان می‌کند: متاسفانه این کارخانه به چند سهام‌دار با سهم نیم درصدی و یک درصدی رسیده و اکنون فارس خوزستان  سهامی ندارد، سهامداران جدید هم برای خودشان بالا می‌کشند.

امیدوار می‌گوید: امیدی به احیا این واحد تعطیل که از سال ۹۱ تعطیل شده نیست زیرا معامله‌گر هستند و تنها بفکر خودشان هستند، چطور می‌توان به بازگشت واحدی که سهام آن ۱۲۰۰ است، داشت.

فارسیت تنها یک سوله است

معاون سازمان صمت لرستان نیز با اشاره به اینکه فارسیت دورود ده سال است که بلاتکلیف به حال خود رها شده است، می‌گوید: این واحد اکنون تنها یک سوله بدون هیچ امکانات و تجهیزاتی است شستا هم تاکنون برنامه و طرحی درراستای راه اندازی مجدد و احیا این واحد ارائه نکرده است.

امیری می‌گوید: پروانه فارسیت دورود ابطال شده، شستا به عنوان هلدینگ قوی باید طرح و برنامه‌ی خود را به سازمان صمت اعلام کند، بعید هم می‌دانم برنامه‌ی داشته باشد زیرا هیچ پیگیری نکرده‌اند.

 

 

انتهای پیام/




Source link