به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار حسنی مقدم شامگاه سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: طبق برآوردهای انجام شده خشکسالی تا کنون سه هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد کرده است. خشکسالی بی‌سابقه در لرستان وی با اشاره به بروز خشکسالی بی سابقه در استان، عنوان کرد: امسال […]



به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار حسنی مقدم شامگاه سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: طبق برآوردهای انجام شده خشکسالی تا کنون سه هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد کرده است.

خشکسالی بی‌سابقه در لرستان

وی با اشاره به بروز خشکسالی بی سابقه در استان، عنوان کرد: امسال با خشکسالی کم سابقه‌ای مواجه هستیم، بارندگی بلندمدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ در صد کاهش پیدا کرده از طرفی بارش‌ها از برف به باران تغییر پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: استان دو دوره ۴۲ روزه و ۵۰ روزه را بدون بارش باران داشته، این موضوع خسارت‌های فراوانی را به زیر بخش کشاورزی وارد کرده است.

کاهش ۶۵۰ هزار تنی تولید محصولات کشاورزی

حسنی مقدم با اشاره به کاهش حداقل ۶۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در سال جاری، گفت: تاکنون سه هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد شده که در صورت عدم بارش بدون شک خسارت‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

وی، افزود: کل سطح محصولات بیمه شده ۱۲۴ هزار هکتار است، بنابراین در موضوع خشکسالی باید ورود جدی داشته باشیم تا خسارت‌ها را کاهش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، عنوان کرد: مزارع دیم استان خسارت زیادی را متحمل شده‌اند و برای برداشت برخی دستگاه‌ها باید کمک کنند.

وی با اشاره به خسارت ناشی از خشکسالی به زیر بخش کشاورزی لرستان گفت: بخش زراعت با ۴۱۹ هزار تن یعنی دو هزار میلیارد تومان بیشترین خسارت را از خشکسالی متحمل شده است.

حسنی مقدم در خصوص حمله احتمالی ملخ‌های صحرایی به استان نیز، گفت: احتمال دارد که لرستان و اصفهان مورد حمله ملخ‌های صحرایی قرار بگیرد، با توجه به اینکه حمله ملخ‌ها در روز دو تن در هکتار خسارت به بار دارد تمهیدات لازم اندیشیده شده اما نیازمند کمک مالی هستیم.

تنها ۱۰ درصد از خسارت سیلاب به زیرساخت‌های کشاورزی جبران شد

وی در بخش دیگری از سخنان خود به خسارت ناشی از سیل فروردین ماه ۹۸ به زیر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۵۷۰ میلیارد تومان در زیر بخش کشاورزی کمک شده که برای ٣٠ هزار پرونده ١٢٠ میلیارد تومان کمک بلا عوض، ۴۵۰ نقطه زیر ساخت‌های عمرانی حدود ۱۱۱ میلیارد تومان، ۲۴ هزار پرونده ۲۴۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره و ۴۰ هزار پرونده استمهال با ١٠٠ میلیارد تومان داشته‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: اما دو موضوع در خصوص خسارت سیل قابل توجه است یکی از بین رفتن دو هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از حیض انتفاع خارج شده‌اند، که پیگیری‌هایی را در این خصوص انجام داده‌ایم.

حسنی مقدم، ادامه داد: در خصوص زیر ساخت‌ها نیز تنها ۱۰ درصد از خسارت‌ها جبران شده و برای جبران مابقی نیازمند اعتبار بیشتری هستیم.

احتمال ایجاد مشکل در تولید مرغ طی ماههای خرداد و تیر

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تنظیم بازار مرغ، عنوان کرد: در ماه رمضان آرامش نسبی بر بازار مرغ در استان حاکم بود و تاکنون ۲۷۰ تن مرغ گرم به خوزستان صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص جوجه ریزی در استان نیز، گفت: فروردین ماه ۳.۹ دهم میلیون جوجه ریزی داشتیم، اما اردیبهشت ماه شاهد افزایش قیمت جوجه یک روزه هستیم، قیمت مصوب چهار هزار و ۲۰۰ تومان است.

حسنی مقدم، گفت: این موضوع تولید مرغ را در خرداد و تیر ماه با مشکل مواجه خواهد کرد.



Source link