حدود ۲۰ نوع استفاده از بلوط در جهان ثبت شده است و میوه درخت بلوط نیز میتواند خوراکی هم باشد.
با توجه به فاکتورهای مغذی قند و پروتئین میوه بلوط، نان محلی نیز به نام کلک از آن تهیه میشود.
آرد میوه بلوط را میتوان در صنعت کلوچه سازی، شیرینیسازی فانتزی نیز استفاده کرد و بلوط را میشود بو داد و از آن با تاریخ انقضاء بالا، نان تهیه کرد که می توان آن را بهعنوان محصولی مهم ارائه داد.
دمکرده میوه بلوط برای درمان اسهال های خونی، رفع دردهای معده و بیماران آی بی اس، رفع آنمی یا کم خونی مزمن و همچنین برای درمان نرمی استخوان و راشیتیسم، تقویت سیستم عمومی بدن موثر است، تصریح کرد.
پوست نازک روی میوه بلوط که جَفت (jaft) نام دارد، مصارف دارویی و صنعتی زیادی دارد از جمله برای درمان تب به کار میرود.
و نیز در صنعت فیلمسازی در چین از عناصر پوست و جفت آن استفاده میشود.
جَفت بلوط به دلیل داشتن ماده تانن یا پلی فنولیک به عنوان ضد اسهال، التیام دهنده پوست انسان در پزشکی و داروسازی مصرف دارد و همچنین در صنعت جوهرسازی و دباغی از آن استفاده می شود.
- نویسنده : عزیز کلهر